Sider

fredag den 13. juli 2012

Mor/barn kjole + tip om franske sømme

Forleden dag syede jeg denne kjole, og Flora blev forelsket i den og ville have "mors kjole". Jeg viste hende, at den var aaalt for stor til hende. Men jeg fandt frem til et mønster, der kunne fungere, og så har jeg bare tilføjet et bånd bagtil. Halsen er ikke den samme som på min kjole, men mon ikke det går?
Mønstret, som jeg har brugt er Simplicity 5534 fra 1973. Jeg er spændt på, hvad Flora siger til kjolen, når hun ser den :-)


Et lille puf-ærme

Mor og Barn kjoler

Mønster Simplicity 5534 fra 1973

Trykfod (til Pfaff) til at lave franske sømme.
Sæt trykfoden fast og kør stoffet igennem. Trykfoden vender selv stoffet om, så du får flotte franske sømme. Jeg har ikke tidligere prøvet trykfoden, men den er ret nem og enkel at bruge efter en smule øvelse. Resultatet bliver flot og det hele kan gøres ved én arbejdsgang - uden at stryge eller andet. Denne trykfod laver 3 mm sømme. Det er måske ikke et livsnødvendigt stykke tilbehør, men jeg elsker den slags lir :-)

Her ses resultatet!

11 kommentarer:

 1. Ej hvor er de altså fine, er vild med din også, kunne godt tænke mig at være en kjole pige :)
  Er sikker på at hun bliver helt vild med sin nye mor-kjole

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :-) Nu har hun prøvet den og hun er så glad. Det er så fedt at lave noget til børnene, når de bliver glade for det.

   Slet
 2. Wauw - sådan en trykfod må jeg da vist også have fat i til min maskine! :-)
  Skønne kjoler, du har fået lavet dig,

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anna og velkommen hjem! Tak skal du have! Ja det er super smart, og trykfoden kostede kun 80 kroner, så det er til at overkomme.
   Kh Viola

   Slet
 3. Det var da smart med sådan en trykfod :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er SÅ smart! Nu skal der sys franske sømme.

   Slet
 4. Hvor er det en smart trykfod, passer den til alle Pfaff (jeg har en epression 2.0)hvor har du købt din?

  SvarSlet
 5. Hej ja den er så smart. Jeg er ret sikker på, at den passer til alle Pfaff´s maskiner. Trykfoden hedder en sømfolder, og jeg købte den der hedder sømfolder 3 mm. Jeg gav 80 kroner. Jeg købte min hos Storkøbenhavns Symaskinecenter på Islevdalsvej I rødovre. De er rigtig dygtige til at vejlede og demonstrere brug af maskine og udstyr.
  Kh Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tjekkede lige de trykfødder der er med til expression'en, og ved du hvad der er en sømfolder 3 mm med- det er da fedt :)

   Slet
 6. hej kan man købe kopier af dine sy mønstre?

  SvarSlet