Sider


tirsdag den 27. november 2012

Lav din egen kegle nederdel - Instruktion

I sidste indlæg siden lavede jeg en kegle nederdel. Jeg blev spurgt, om jeg kunne lave en vejledning på, hvordan man laver det mønster. Og det kan jeg da. Det er ikke så svært og jeg har lavet en lille tegning som hjælp.
Held og lykke med det. jeg vil meget gerne se jeres keglenederdele, hvis I går i gang med saks, nål og tråd. Så prik gerne til mig, for så kigger jeg gerne forbi :-)

Så her kommer instruktionen!
Jeg har for tydelighedens skyld brugt farver.

Orange punkt: Find centrum.

Blå streg: Mål og tegn ned. Du skal måle din taljevidde. Brug målet 1/2 taljevidde + 10 cm.

Grøn streg: Stregen/ buen opstår ved at sætte en passer i det orange punkt. Passeren skal "passe" i bunden af den blå linge. Har du ikke en passer, kan du bruge en blyant med en stykke garn bundet rundt. Princippet er det samme. Garnets længde skal gå fra det orange punkt til bunden af den blå linie.
Den grønne bue skal måle 1/2 taljevidde. Du skal bruge et bøjeligt metermål for at måle præcist op.
Du kan nu trække en streg ned fra centrum (orage) og hele vejen ned.

Lyserød streg. Den lyserøde streg er længden på nederdelen. Vurdér hvor lang du vil have nederdelen og mål.

Nu skal den nederste bue tegnes. Find nederdelens centrum (lyserød bolle/prik) , sæt din passer/blyant med garn på og lav buen.

Dertil skal du bruge en linning. Vurder hvor bred du vil have den. Længden er din taljevidde  + 5 cm (incl. sømrum), hvis du vil have en lukning, som jeg har lavet med lynlås og knap. Jeg skal forresten lige nævne, at jeg kar brugt en usynlig lynlås i siden, og lynlåsen går ikke med op i linningen.